Magnezyumun Farklı Formları Ne İçin Kullanılır?
- ceydakutan
- 21 May 2024
- 1 dakikada okunur
Magnezyumun vücudumuz için oldukça önemli etkileri bulunmaktadır. Magnezyum, vücutta protein sentezi, kan şekeri regülasyonu, kan basıncının dengelenmesi, kas, kemik ve sinir fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur. Bununla birlikte, kalsiyum ve potasyum iyonlarının taşınmasını sağlar. Bu sayede de sinir dürtü iletimi, kas kasılması ve kalp ritminin normal seyretmesi süreçlerinde rol alır.
Yetişkinlerin günlük alması gereken Magnezyum miktarı yaklaşık 360 mgdır. Bu ihtiyacımızı koyu yeşil yapraklı sebzeler, ceviz, kaju, badem gibi kuruyemişler, kabak çekirdeği, muz, avokado, somon ve yağlı balıklar, tam buğday ekmeği gibi tam tahıllar, süt, yoğurt, bitter çikolata, maden suyu ve susam gibi besinlerden karşılayabiliriz. Mg ihtiyacını karşılayamadığımız durumlarda kullandığımız takviyelerin farklı formları, farklı ihtiyaçlara yönelik olarak kullanılır. Hangi formunun hangi etkiye sahip olduğunu bilmek şikayetlerimize uygun olanını seçebilmek adına büyük önem taşıyor.

•Magnezyum Sitrat: Kabızlık sorunlarının giderilmesinde ve kas ağrıları ve kramplarında kullanılır.
•Magnezyum Glisinat: Uyku problemlerinde, kaygı-depresyonu azaltmada etkilidir.
•Magnezyum Taurat: Kan şekeri ve tansiyonun dengelenmesi, kardiyovasküler hastalıklarda kalp sağlığını koruma üzerinde etkilidir.
•Magnezyum Malat: Enerji üretimini destekler, kas ağrıları ve kronik yorgunluk gibi durumlarda etkilidir.
•Magnezyum Treonat: Bilişsel fonksiyonlar ve hafıza üzerinde etkilidir.
•Magnezyum Hidroksit ve Magnezyum Oksit: Laksatif olarak kullanılırlar.
Comments